Alla inlägg under april 2012

Av Karedo - 18 april 2012 10:05

 

Minnen..

Har kommit på mig själv att tänka på en massa, bra som mindre bra. Minnen från barndomen, från igår och även minnen jag vill ha i framtiden.


Ett starkt minne är när Ida föddes, eller minne och minne... Har några ögonblick om flätar ihop hela händelsen.. För än idag kan jag inte redogöra om vad som hände och när.. Första dygnen är just bara ett suddigt minne.. Har läst alla papper och folk har berättat, men ändå kan jag inte minnas allt. Kommer inte äns ihåg då jag fick se henne första gången, hur hon såg ut och vad hon hade på sig.. det gör lite ont i mammahjärtat =(

 

Har en del minnen av vad jag och min far gjorde när jag var liten..

Matade fåglar, hans flakmoppe som jag fick åka flak på, hans ostsallad. När vi städade mitt rum och skrivbord. När det var massor av snö, och vi gjorde en hel snögubbefamilj med husdjur och allt.. När vi var i badhuset på lördagar, och han kastade iväg mig i vattnet.. Och en hel del annat.. Vet inte om det var precis så som jag minns det, men det är så jag vill minnas det..


Jag minns första gången jag träffade Jimmy, eller rättare sagt såg honom, och blev blixtförälskad.. Minns att det var sååå jobbigt då min kompis var lika kär hon i honom som jag, men hon visste inget.. Minns då vi kollade på tv tillsammans, Arkiv X var det, och han nockar mig då han ska lägga armen om mig =)  ha ha ha

Minns dagen vi blev tillsammans, vad löjligt lycklig och nervös jag var..

Har många minnen med och om Jimmy som jag aldrig någonsin vill glömma..


Minns den sorgen jag kände när min morbror Christer gick bort, fast jag var så liten.. Vet att jag lekte med barbies den dagen.. Minns alla pengar jag fick av honom, även om det bara var en massa 10 öringar och utländska pengar.. Det stora påskägget jag fick.. Men jag minns inte riktigt hur han såg ut.. Minns bara bilden som mamma hade i bokhyllan på sig och sina bröder tillsammans, och där var han ju liten..

Detta är oxå ett minne som jag minns som jag minns det och vill minnas det..


Jag minns då jag fick reda på att Elin gått bort, trots att man visste att den dagen skulle komma, så blev det som en chock. Minns de gånger jag behöve prata med någon, och vi satt på grämattan och pratade läääänge. Kommer minnas alla sätt hon hjälp mig på.. Minns det lugn hon gav mig, bara genom att finnas där. Minns böckerna hon köpte för sen kunna läsa för tjejorna. Kommer minnas henne så som jag såg och kännde henne.. Min bild av henne i sina blå hängselbyxor, och påtandes i trädgården med Ludde springandes runt benen.. Har många fina minnen av Elin som alltid kommer följa med mig, minns våra samtal som bara hon och jag vet om. och saknaden är stor..


Jag minns min ångest och panik, som jag kännt så ofta och länge.. Men nu är på väg bort.. Minns kännslan att åka till jobbet och sitta och gråta i bilen, för att sen känna sig så liten och värdelös.. Ett minne som finns där men som jag vill glömma bort.


Minns de dagar jag ångrat att jag skaffat familj, bara för att jag mådde så dåligt att jag inte äns kunde ta hand om mig själv.. Mår dåligt över att jag äns tänkte så då.. Minns det som om jag vore den värdelösaste människan på jorden, och inte var värd någonting. Att jag tog upp tid och plats för någon annan.

Men nu inser jag att jag finns här för en anledning och jag hoppas jag slipper denna kännsla för alltid..

Jag älskar mina barn och min man, och skulle göra allt för dem..


Jag vill att mina barn ska minnas sin barndom med ett leende på läpparna.. Att de inte ska känna att de saknat någonting.. Att de minns mig som en glad mamma som gjorde allt för dem.. Att det minns allt vi gjorde som familj. Men oxå att de får sina egna minnen, bra som dåliga..


Några få minnen som gjort avtryck i mitt liv..


Ha det bäst. Kram Sofi

Av Karedo - 18 april 2012 07:53

 


Sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa.. Att det tar sådan tid =( Blir hemma, platt på golvet idag oxå.. Förmodligen hela veckan.. Struntar faktiskt just nu, i vad jobbet säger..  Så ont som jag har nu i ryggen, har jag nog aldrig haft.. Hoppas jag får en tid direkt och att de kan säga vad det är.. Och att några dagars vila kommer hjälpa.. 

Har ju inte världens bästa jobb när man har ont i ryggen =(


Om man skulle försöka ta sig till köket och fixa lite frukost till tjejorna.. Fundrerar på om de ska få vara hemma idag.. för jag vet ärligt inte om jag kommer upp till dagis..


Så vårdcentralen RING nu då!


Ha det Bäst. Kram Sofi

 

*

Av Karedo - 17 april 2012 12:35

 


Så var det dags igen då.. Mammi racerbil vill inte starta i morse igen, så det var bara att packa ner tjejorna i vagen och pulsa upp till dagis.. Ja jag skrev pulsa upp till dagis, för gudars så mycket det snöade.. Men Nellie var i alla fall jätteglad, för nu kan man åka lapplapp igen, stjärtlapp för er som inte läser Idiska/Nelliska..

Cassi fick vara på bryggan idag, då hennes grupp skulle ha jumpa, gympa, gymnastik eller vad du nu vill kalla det. Onödigt om hon skulle stuka foten igen, för hon är ju inte helt 100 än..


Nu har jag nyss kollat klart på Breaking Dawn part 1 =) Så vad ska jag göra nu då? Ska jag sätta på en ny film kanske? Men vilken? Twilight kanske? ha ha ha


Tanken var annars att jag skulle försöka få tag i en läkare, mirakeldoktor eller en hästmassör.. Vem som helst som kan kolla min rygg duger.. Men nu spelar det ju ingen roll då jag inte har någon bil.. =(

Så dagen tillbringas i platt läge på golvet. Ska väl försöka mjuka upp mig med en dusch, så får vi se sen.. Har jag det likadant imorgon så måste jag försöka göra något åt det.. För det blir inte bättre, snarare sämre bara..


Får väl bli duschen nu så får vi se sen, vad resten av dagen har att erbjuda..


Ha det bäst. Kram Sofi


Av Karedo - 16 april 2012 09:19

  

En natt till med en torr säng.. Nellie är så stolt över sig själv, och mamma är inte sen med att hänga på och hålla med =) Kruxet är nu bara att Ida oxå vill sova i bara trosor.. Fick lirka som bara den igår, nästan lura på en blöja till slut.. Tänkte nästan låta henne sova utan först, några få gånger har ju blöjan varit torr på morgonen.. =) I sommar ska Idas "dagblöja" bort är tanken, fast det är den snart. Hon har ju trosor när hon är hemma och så redan.. Så snart kanske vi inte har några blöjbarn i denna familj längre.. UNDERBART!


Rygg och händer/tummar leker rövare med mig.. Biter ihop och kommer väl bryta ihop helt snart.. Kroppen har nog stampat ner foten nu.. Lyssnar jag? Nej tyvärr inte.. Förkylningen är lite bättre i alla fall.. Hade tänkt att vara hemma idag, då jag är helt slut efter allt jobb med feber och så.. Men då är Thomas sjuk, så jag måste hoppa in och jobba extra istället.. Nu ska/kan de fasen inte komma och säga att jag inte ställer upp..


Allt har ju varit toppen nu ett tag, men senaste dagarna har jag blivit så otroligt depp =( Kan inte sätta ord på vad det är bara.. Tror det är många små saker som blir en stor klump till slut.. Ska vi radda upp dem? Nej skit i det.. Men kanske är det så att hela jag håller på att ge upp =(


Men från och med nu så är det slut på alla deppdagar! Det startar vi med en härlig morgonpromenix! See you..


Ha det bäst. Kram Sofi






 
Av Karedo - 15 april 2012 14:08

 


Måste ju berätta att Nellie klarade natten super utan blöja =) Hon väckte mig vid sju och sa att hon var kissnödig.. Inga olyckor blev det i natt, så vi fortsätter väl på samma visa.. Mamma är så stolt över sitt lilla bustroll..


Idag har dagen spenderats på skjutbanan, det har varit städdag.. Jag tog Ida i vagnen och Ticko i släptåg och gick dit.. Så lite motion blev det idag.. Jimmy tog Nellie och Cassi i bilen och åkte upp före oss..

Tjejorna har lekt, lekt och lekt =) Lite korv med bröd och fika blev det oxå.. Jag gjorde inte så mycket, men jag var där i alla fall..


Nu ska vi snart sätta fart och fixa lite mat.. Idag blir det egengjord kebab med bröd och strips, och till det en massa gottiga tillbehör.. Ska unna mig lite Cola oxå..


Ha det bäst. Kram Sofi

Av Karedo - 14 april 2012 22:51

     


Min rygg dödar mig idag! Bara att ta mig i och ur bilen är en plåga.. Sen att Nellie och Ida vill bäras hela tiden, gör det ju inte bättre.. Jag är förkyld, och kan inte andas. Och självklart så är nässprejen slut =( Mina tjejor har drivit mig till vansinne, och har prövat alla gränser de kunnat komma på.. Dessa dagar önskar man att man bara kunde gå och lägga, och dra täcket över huvudet. Vill inte, vill inte, vill inte!


Åter igen frågar jag mig, vad du har med saken att göra.. Jag vet hur jag ser ut, kämpar på att ändra på det oxå..

Idag var det en som klappade mig på magen, ja ha liksom... För att i nästa stund påpeka att det var dags att börja träna, för att få bort den.. Försökte skämta bort det, men jag blev faktiskt lite ledsen i ögat.. Försök själv, det är inte så jävla lätt.. Både motivationen, orken, lusten och framför allt tiden måste finnas oxå.. Sen tror inte jag att min mage någonsin kommer bli som den en gång var..

Min mage är inte vacker.. Ärr kors och tvärs efter operationer, en titt hål och tre "vanliga".. Bristningar efter tre graviditeter och bara helt enkelt stor.. Mina extra kilon sätter sig på magen direkt, ser gravid ut på stört =(


Nellis nattblöja åkte av idag, hon är en stor tjej nu.. Hoppas att det går bra, så hon vill fortsätta menar jag.. Hon har själv hjälpt till att bädda med "mirakellakan". Hon har oxå berättat för mig hur hon kommer väcka mig om hon blir kissnödig, så att jag vet och inte blir rädd =)

Idag var vi en sväng till grisarna oxå.. Där på en stubbe låg det en liten bajskorv. Som Cassi så stolt visade oss, och berättade att det var en räv som bajsat där.. Där ser man, fick man lära sig något idag oxå... Jimmy hade sagt det när de var där vid något tidigare tillfälle.. Hon verkligen suger åt sig all fakta som har med Skogen, jakt eller djur att göra.. Det är så kul sen när hon vill lära alla andra hon känner det sen.. Så vill man veta hur olika bajs, spår eller vem som gjort vad i naturen ser ut.. Då ska man gå i skogen med Cassi =) Hon kommer nog bo i skogen (med pappa) när hon blir större..


Ida, hon hann hell och gillar att nulla... (läs, Hon kan själv och gillar att rulla) Vad trodde du? =) Var ju tvungen att skriva något om Ida oxå =)


Nu blir det sängen, ska orka upp imorgon oxå.. Då ska det vikas mer ren tvätt, och jag hoppas jag orkar få in allt i skåpen oxå..


Ha det bäst. Kram Sofi

 




Av Karedo - 14 april 2012 10:16


  


Jag vill bara skrika! Är det någon som hör mig?


Jag sa ju att det var för bra för att vara sant.. Även om jag känner mig ganska lugn fortfarande så känner jag mig helt nere.. Vet inte varför.. Lugn är kanske fel ord, men jag har ro i kroppen eller vad man ska säga.. Så skönt att inte känna denna panik, ångest eller oro som jag hade hela tiden förut.. Nu bryter jag inte ihop för minsta lilla sak längre.. Nu tar jag tag i saker på ett helt annat sätt..


Men varför jag känner mig nere är ett helt mysterium!


Jag har oxå börjat släppa på alla måsten, måsten som jag trodde var måsten. Eller rättare sagt måsten som var måsten enligt mig.. Ta bara en sådan enkel skit sak som tjejornas kläder.. För mig var det jätteviktigt att kläderna matchade, särskilt när de var bebisar.. Att ha en Bamsebody till ett par Nalle puh strumpor gick bara inte.. helst skulle body och strumpor matcha och sen en annan färg på byxorna som ändå passade till de andra.. Annars kunde jag gå och störa mig på det en hel dag eller tills jag bytt.. När de sen blev större var de tvunget att matcha färgmässigt, inte så att alla tre skulle matcha varandra... Utan var och en skulle ha kläder som matchade typ enligt samma ide som när de var bebisar.. Så jäkla töntigt, jag vet =(

Men nu försöker jag strunta i det, Och tjejorna verkar lika glada för det.. Skit samma om det kanske inte är den mest lyckade matchningen.. För jag tror ingen bryr sig helt ärligt, och jag slipper detta måste.. Cassi väljer ju oftast kläder själv nu för tiden =)  Fast man får lirka och styra lite ibland, annars kan det tex bli korta tights när det är svinkallt osv.. Det viktigaste är nog att hon får visa att hon kan själv..


Nu ska jag ta tag i dagen..


Ha det bäst. Kram Sofi

Av Karedo - 13 april 2012 14:39

  


Var det inte nyss fredag den 13:e? Eller är jag helt ute och cyklar? Måste kollas upp ! =)


Äntligen är jag klar med att vika och sortera all denna tvätt, som tagit upp all plats i datarummet.. Varför gör man det inte på en gång? Då skulle man ju slippa vika så mycket när man väl tar tag i det.. Det sorgliga är bara att jag vet att det kommer bli mer tvätt att vika, då vi tvättar för fullt här hemma..

Sen kommer nästa tråkgöra, det ska ju in i skåpen oxå. *Suck* Tur man har tre tjejor, om det skulle råka bli fel i sorteringen.. Allt går ju i rosa, rött osv, det är bara Nellie som skilljer sig lite.. Hon gillar ju racerbilar, spindelmannen och andra coola kläder =)

 

Och sen strumporna, de är ju så man inte vill titta åt den högen.. Kommer ta år att sortera allt det.. Tre tjejor med olika strl men en del likadana strumpor.. Hur tänkte jag där? Inte särskillt långt i alla fall.. Kanske skulle kasta alla strumpor och köpa nya, och då INGA likadana =) Fast snart är det ju sommar och då springer de i alla fall utan, sen är många försmå =)

 

Nu är det snart dags att åka till jobbet.. Så det är väl bäst man sätter fart..


Ha det bäst. Kram Sofi


Presentation


En mamma som försöker få vardagen att rulla på, med tre kottar och en man i huset..

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards