Alla inlägg den 20 februari 2016

Av Karedo - 20 februari 2016 14:23

Jag har fått frågan om vad & hur jag äter nu.. & frågan OM jag äter!? Va? Ja, jag äter & jag äter faktiskt ALLT, jag har inga som helst förbud. Så ja, jag äter godis, chips & utemat även om det inte ens är en ätardag :)
Men jag kanske lägger en liten extra tanke bakom mina val. Är det verkligen värt det!? Förut var ju viktminskningen det viktigaste & då har jag valt att göra vissa förändringar när det kommer till just mat & "gottis". Jag är absolut INTE någon expert eller så, men kan ju försöka skriva ner hur jag har gjort & det verkar ju ha funkat på MIG..

Planeringen är oxå jätteviktig för mig.. Vill jag tex äta en mumsig middag, kanske jag väljer att äta en lättare lunch. Eller tvärtom :)
Jag äter nu frukost, lunch & middag, & kanske ett mellanmål ibland.. Bara det i sig, att jag äter regelbundet är en jätteförändring i mitt liv. Jag åt tex nästan aldrig frukost förut.

Min frukost nu består i 9 fall av 10 av kvarg, som jag blandar med lite mjölk i en shaker. Perfekt att dricka i bilen när man ska till jobbet eller to the gym :) Annars äter jag precis samma mat som resten av familjen typ.. Kanske att jag äter mer fisk än vad jag gjort innan. & räkor är en stor favorit, då gärna rökta :) Men bröd har jag nästan helt valt bort.. Jag byter oxå ut vissa tillbehör & så. Men man behöver absolut INTE äta trist, tråkig eller äcklig mat bara för att man kanske vill ner i vikt.

Riktlinjen jag har just nu är att ligga mellan 1200-1400 kcal/dag. Det är ju för att jag fortfarande vill ner lite till i vikt, men antar att det ska ökas på sen :) En dag i veckan typ har jag en ätardag då jag äter mer, ibland mkt mer. Men då räknar jag inte alls kalorier, eller vem lurar jag.. Klart jag gör, men det är bara för att jag vill (läs behöver) ha lite koll :)

Jag använder appen Lifesum för att hålla koll på allt & alla kalorier. Jag tycker den är toppenbra, & nu går det på typ rutin att lägga in det jag äter där.

//s

Lite mumsig mat :)

Lifesum :)

Presentation


En mamma som försöker få vardagen att rulla på, med tre kottar och en man i huset..

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards