Alla inlägg den 11 februari 2012

Av Karedo - 11 februari 2012 21:21

 


   Hipp hipp hurra för våran farmor, som fyller år ida..   



Började dagen med en sovmorgon, tack snälla familjen.. Sen blev det en frukost i min ensamhet, då övriga familjen redan ätit.. Tog sedan en morgonpromenad med Ticko, eller ska man skriva förmiddagspromenad? 


Sen åkte pysselgrejjor fram, och tjejorna gjorde grattiskort.. Det klipptes, klistrades, ritades och skrevs.. Och det viktigaste av allt, det glittrades.. =) Tror jag hade glitter och små pappersbitar i hela köket sen.. Men kul var det..

Resultatet blev tre jättefina kort, och en pimpad chokladkartong. Som blev mycket uppskattat av farmor sen när vi var där och fikade.


Idag blev det stek på vildsvin och grannens gratäng till middag. Det var väldans mumsigt.. Jenny, Jonas, Daniel och julia gjorde oss sällskap, och jag tror dem oxå gillade maten.. Då även Jenny åt, hon kör ju annars cambridge eller hur det stavas =)

 

Jenny bloggar oxå, och jag har lovat att länka till henne blogg..  Här hittar du henne..

Hoppas det funkar.. Så nu får du länka mig oxå =)

 

Tyvärr har Nellan fått fler prickar och fläckar, och febern kom tillbaka nu på em/kvällen.. Hon har även klagat över att det gör ont och kliar.. Men nu hoppas vi att det vänder snart.. Nu ligger hon i min säng och sover, där hon får ligga i natt. Så är det lite enklare att trösta henne mitt i natten.. Är man sjuk får man sova i mammas säng!


Nu ska jag hoppa ner i soffan och göra nada, kanske somnar jag en stund..


Ha det bäst. Kram Sofi

 




Av Karedo - 11 februari 2012 01:00

 


Vad ska man säga? Vad kan man säga? Nellie måste vara den mest olyckdrabbade lilla tjeja som finns just nu =(


Det började som en förkylning, med rinnnde näsa och hosta.. Och som vanligt blir hon ju helt igenslemmad och ibland kräks.. Detta höll i sig ett ganska bra tag, utan att riktigt bli någon ordentlig sjuka.. Säkert några veckor..  Så för en vecka sedan så vakna både hon och Cassi med feber.. Ida klarade sig trots att alla tjejorna varit ordentligt snörvliga.. Cassis feber gick över efter någon dag, men inte Nellies.. Hon har fortfarande feber till och från.. Hon har ett snitt på 38 grader ca..


Sen kom prickarna på benen.. Vi trodde det var vattenkopporna kommit till Birgerssonska huset. Jag googlade och jämförde prickar.. Men det stämde inte alls.. tänkte då att det var virusprickar, då hon haft det förut efter en ganska lång feberperiod..


Nellie började sen klaga på ont i örat. Så klart hon ska få öroninflammation oxå..


Och i onsdags så hade hon jätte ont i ena handleden. Den hade blivit svullen, röd/blå och hård, vi trodde hon ramlat och slagit sig.. Och i tordag såg det bättre ut.. Sen tidig eftermiddagen i torsdags så klagade hon på att hon hade ont i benen/fötterna.. Serdå att fotlederna svullat rejält, ringer 1177 och får rådet att ringa VC på fredags morgon. Förmodligen är det förkylningen som är problemet får jag höra.. Senare på kvällen svullnar det ytterligare och hon vill inte gå, Vi ringer farfar och farmor så de får komm och kolla. Marju såg Nellie och hennes prickar på morgonen, och hon håller med om att det är STOR skillnad på då och nu.. Ringer åter igen 1177, sköterskan jag får prata med den andra gången kommer ihåg mig och råder oss nu att åka till akuten. Han ringer och förvarnar..


Nellies ben och fötter igår.. 2012-02-10


För att göra en historia kort.. Så efter olika prover, telefonsamtal till eskilstuna, och isglass =) Så får vi svaret, Nellie har fått diagnosen henoch-schönleins purpura. En sjukdom som man inte ser allt för ofta tydligen. Själv visste jag inte att den fanns. Förmodligen är det förkylningen och öroninflammationen som triggat igång det hela. En läkare som vi pratade med hade sett ett fall innan Nellie, och det på hans 5 år som läkare..


Nellie mumsar isglass på akuten.. 2012-02-10


henoch-schönleins purpura är lite enkelt förklarat inflammationer i små blodkärl och leder.. Det ska vara ofarligt och läka ut av sig självt, om det inte sprider sig till njurarna.. Tydligen kan njurarna slås ut, så kissprov ska lämnas några gånger nu framöver.. Kan oxå ge blod i kisset och avföringen, och då måste vi åka in igen.. Annars gör man inget mer än att ge smärtstillande och vänta..


Så i dagsläget har vi alltså en liten Nellie med feber, öroninflammatin och henoch-schönleins purpura..

Och tyvärr har prickarna/fläckarna förökat sig under dagen. Men vi hoppas det vänder snart..


Mammas lilla tjeja   


Idag tog jag och Jimmy en paus från sjukstugan och gick på bio.. Tack Madde med kompis ( förlåt, vet inte ditt namn) för att ni ville vara barnvakt.. Det var skönt att komma hemmifrån lite..

Vi såg En gång i Phuket, en riktigt bra och rolig film som jag rekomenderar.. Har du inte sett den, så se den!


Nu är det dags för sängen, om bara Nellie vill somna om.. Hon ligger bredvid mig här i soffan och vi väntar på att alvedonen ska göra sitt..


Ha det bäst. Kram Sofi



Presentation


En mamma som försöker få vardagen att rulla på, med tre kottar och en man i huset..

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards