Alla inlägg under juli 2012

Av Karedo - 12 juli 2012 07:31

  


Idag blir det VAB del av dag..


Cassi har en sådan hosta, så jag tycker det är dumt att ha henne på dagis.. Det är ju bara 2 dagar kvar tills vi börjar våran semester. Så det är ju dummt om hon hoppar och far så det blir värre.. Så nu håller vi alla tummar vi kan hitta på att det är något snabbt övergående..


Så dagen ser ut som följer..

¤ ska försöka få upp Ida, som gärna såver läääänge..

¤ frukost ska ätas, en randig yoghurt är köpt och jag hoppas den går hem..

¤ kläder ska tas fram och kläs på.

¤ dagisväskor måste kollas så det finns allt de "behöver" där i.

¤ 2 av 3 tjejor ska till dagis.

¤ jag fortsätter min rensning, bara för man är hemma för VAB så betyder det inte soffläge =)

¤ dammsugaren MÅSTE rastas idag.

¤ någon lunch ska väl fixas..

¤ vid 15:00 blir det att ta bilen in till stan.

¤ Cassi och jag möter upp Jimmy.

¤ Cassi och Jimmy åker sen hem och hämtar de andra tjejorna på dagis.

¤ själv åker jag och jobbar till 20:15

¤ hem och fixa sånt som ska fixas, kanske äta lite oxå..

¤ sen blir det GOD NATT..


Så nu startar vi dagen.. Så får vi se ur det går med planeringen sen..


Ha det bäst. Kram Sofi

Av Karedo - 10 juli 2012 22:30

  

Snart så, det börjar närma sig ett slut..


jag hann inte riktigt det jag hade tänkt hinna idag.. Men jag är på god väg..

Även om jag inte hann det jag skulle, så blev det en hel kärra med skräp som kastades.

Men det är bara att fortsätta.. Hinner nog lite imorgon oxå.

Jag gör väl som man ska, dvs skyndar långsamt..


God natt /s

Av Karedo - 10 juli 2012 13:14

  


En dag som skulle ha kunnat vara lite bättre..


Har ni varit i närheten av nävekvarn idag så kan jag meddela att det är Nellie och senare Ida ni har hört.. Till och med farfar undrade vad som hände och skedde i detta hus.. Då är det illa! Minsta lilla satte igång framför allt Nellan, sen precis innan maten var klar så låg både Ida och Nellie på golvet i köket och skrek.. Eller skrek är en underdrift.. Illvråla och tjöt skriver vi i stället.. Nyss var det som sagt lunch paus, och nu ska Ida och Nellie få sova lite.. Cassi skickade jag över till farmor och farfar.. Tror det blev en tur till grisarna  med farfar =)


Denna vecka är det grovsopor, och som vanligt så rensas det i Birgerssonska huset.. Så nu ska jag passa på när det är lite lugnt här hemma.. Saker lever farligt idag, nu åker det som inte används iväg.. Och jag hoppas att jag är på väg mot det hem jag vill ha..


Får uppdatera i kväll sen..


Ha det bäst. Kram Sofi

Av Karedo - 9 juli 2012 09:34

  


Sitter och döööör i värmen, och väntar på att försäkringskassan ska svara..... Tar lååååååång tid...


Ska snart iväg till jobbet, sista veckan nu innan semestern.. Ser inte fram till dagens pass alls, jobbar ett långt pass (10 timmar) och stängning.. Och det är så varm på jobbet nu, finns ju ingen luft alls där..  Är nog bara jag som INTE gillar denna värme.. Kan det inte vara så där lite lagom?


I lördags var det ju baksmällen.. Kvällen blev lyckad med god mat, fint väder och dans till livemusik. Tjejorna var jätte duktiga och skötte sig bra. De dansade, gick tipspromenad och åt chips =) Men runt 23:45 börja dem bli lite trötta, och Ida ville gå hem. Så vid 00:10 var vi hemma. Och det gjorde absolut ingenting =)


Maten var jättegod, tror hela grisen gick åt faktiskt. Vi fick ju helgrillat vildsvin med potatissallad och vanlig sallad. Jag blev överraskad med en revbenssida oxå, det var mumsigt. Tror jag satt kvar sist och knaprade på det sen efter den "riktiga" maten =)  Det var min kära man som påpekade att jag gillade revben, så Ann kom in med det till mig när jag satt vid bordet.. Tack!


Jimmy var uppe och sjöng med styrelsen. Vem hade trott att han skulle ställa sig där och sjunga, inte jag..


Vann inget på tipspromenaden i år heller.. Men ida var 1gram från att ha gissat helt rätt på utslagsfrågan. Som var, Hur mycket väger stenen? (Inte helt illa pinkat av mamma =))


Cassi vann på lotteriet sen. hon valde en ny röd matskål som turbo skulle få. Och hon var så nöjd, så när vi kom hem vid 00:10 så var hon tvungen att hälla upp mat och ställa fram den till Turbo =)


Jimmy kom på delad fjärde plats, i själva baksmällentävlingen som var på förmiddagen, med ett gäng andra. Det var så många på samma poäng, så datorn fick slumpa fram vem som kom på tredje plats. Och resten kom på alltså på delad fjärde plats.


Så hela lördagen kan sammanfattas med att det var en toppen dag och kväll. Med fina vänner och god mat..


Men tror ni vi fick sova länge sen på söndagen?  Helt rätt, det fick vi inte.. Nellie var väl uppe vid halv 7, Ida sov till 9 och Cassi sov till tjugo i 12 tror jag.. Men jag la mig i soffan medans Nelle röjde runt här nere, tills alla kom upp.. Så det var en riktig slappar dag igår. Jag somnade till o med i soffan en stund på eftermiddagen..


Igår kom oxå ovädret hit, hjälp vad det regna, blixtrade och åskade.. Nellie är ju livrädd för åskan, så hon var lite skakis och ledsen. Hon satt med hörselskydden på sig och satt tätt tätt bredvid mig eller Jimmy..


Idag ska jag alltså jobba, så nu ska jag väl sätta fart så jag inte kommer försent..


Ha det bäst. Kram Sofi

Av Karedo - 7 juli 2012 13:29

  


Fick sova till åtta idag, helt ok tycker jag..

Hoppas på en repris imorgon =)


Är nyss hemkommen från skjutbanan, första delen av baksmällen är nu avklarad.. Det var en massa folk som var där och tävlade och sköt, allt från barn till tanter (har nyss diskuterat om ordet tant är en förolämpning, och det är det INTE, så jag skriver tant) Och självklart var de gamla vanliga gubbarna där oxå =) Jätte roligt att det var så många tycker jag.. Jag var inte med och tävlade i år.. Har faktiskt kommit tvåa ett år i min klass, damklass soft tror jag den hette det året.. Det var det våran favorit Annika som slog mig då.. Min första fina pokalstår så fint i bokhyllan, bredvid alla Jimmys =)


Det som är så kul med denna tävling är att alla, oavsett ålder, kön och erfarenhet både kan och får vara med.. Det hela avslutas sen med en fest och prisutdelning i nävekvans folketspark. Vanligtvis så är det ett knytis, men i år ska det bjudas på mat.. Om jag har fattat det hela rätt så firar skytteklubben hela 50år i år, och därför bjuds det på helgrillat vildsvin med en massa smarrigt till.. Ett band ska spela oxå, har tyvärr inte riktig koll på vad de heter.. Men tjejornas dagisfröken Emil spelar i bandet =) ..
 
Nu ligger jag och Ida och vilar oss inför kvällen, måste ju orka gå på fest ju =) Jimmy har tagit med sig Cassi och Nellie för att kolla på rally som tydligen körs här i skogarna idag..
 
vila var det ju! 
 
Ha det bäst. Kram Sofi
 
Ps! Vet inte varför texten blev som den blev.. Och nej det hjälper inte att trycka på I knappen.. Ds!
 
Av Karedo - 6 juli 2012 21:46

  


Men gudars så seg denna dag har varit. Har jobbat 7-17, och i denna äckelpäckel värme så höll man ju på att bli tokig.. Vart har luften tagit vägen? Minsta lilla man rörde sig, satte ju igång svettningar så man nästan blev uttorkad.. Eller har man hamnat i klimakteriet?


Nu har i alla fall tjejorna haft sin feber, en knasig sådan oxå.. Den kom som en blixt från klar himmel och var borta nästan lika snabbt. Så nu är de friska igen =) Och jag hoppas de får fortsätt vara det. Så de inte kommer tillbaka någon sjuka, att febern bara var ett startskott liksom..


Nu ska jag tydligen klippa Jimmy.. Han måste ju vara snygg på baksmällen imorgon =) 


Sen blir det sängen, och jag hoppas jag får en sovmorgon imorgon..

Hörde du det Nellie? SOOOOVMORGON, ja tack! =)


Ha det bäst. Kram Sofi





Av Karedo - 3 juli 2012 15:35

  


Här sitter vi vid köksbordet när det är toppenväder ute.. Men Cassi är tyvärr sjuk (Har feber och jordens huvudvärk) och får inte gå ut för mamma.. Tjejorna sitter med en vardsin sax i högsta hugg, det var ju synd att jag dammsög förut.. men men, de är ju nöjda i alla fall.. Själv sitter jag här och försöker använda datorn lite.. Går si så där..


Var och fick domen på handleder, tummar och fingrar igår.. Det var inga goda nyheter jag fick =( Jag har förslitningar i tummleder och början till artros och nu även karpaltunnelsyndrom i båda handleder.. Ska nu ha skydd dygnet runt, därav går det lite si och så med datandet. Eller rättare sagt det går lite si och så mad allt, man är ju så klumpig med dessa skydd.. Tur jag har några mindre att byta till när jag tröttnat eller när jag ska jobba..


Nellie var oxå hos läkaren igår.. Fick höra det jag har hört så många gånger förut.. Alla barn är olika, och de behöver sova olika mycket. Det kommer gå över, ge det lite tid.... Får jag bara till sömnen på nätterna så blir det bättre.. Men det är ju där vi har problemet, sovandet på nätterna funkar ju inte.. Vad ska jag göra för att få det att funka? Ett problem kan vara att hon snarkar och vaknar av det, dvs att hon måste munandas (andas med munnen alltså) Att hon liksom blir lite täppt, det sitter tydligen någon körtel bakom näsan som kan bli lite stor och orsaka en liten täppt kännsla.. Och hon hade oxå lite stora halsmandlar som kanske ska kollas upp efter sommaren.. Varför kan vi inte få kolla dem nu?

I natt vet jag inte vad det var med henne.. hon vaknade flera gånger och bara skrek och det gick inte att prata med henne. Till slut gav jag upp och så fick hon ligga där och skrika.. Till slut kom Jimmy in och hämtade henne..

Så idag är jag sååå trött, och säkert hon oxå. Så det blir kul och se hur denna em/kväll blir.. Och jag hoppas verkligen att det är bättre i natt..


Känner mig så maktlös eller något..


Nu ska jag se om jag kan få till maten för kvällen.. Tanken är att vi ska grilla lite karré och korv. Till det blir det potatis, strips, grönsaker i ugn och gröna bönor.. Lite så där "ta vad som finns hemma middag" Men det blir nog bra..


Ha det bäst. Kram Sofi


Ps! Idag skickade jag ett sms till min far (eller jag tror det i alla fall, vet inte om telefonnummret gäller än) Jag bjöd honom i alla fall till tjejornas kalas den 14/7 Ds!


Av Karedo - 1 juli 2012 00:09

Nu så... /s

Presentation


En mamma som försöker få vardagen att rulla på, med tre kottar och en man i huset..

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards