Alla inlägg den 14 augusti 2013

Av Karedo - 14 augusti 2013 22:59

Jag tror mina tjejor har ett ganska starkt band mellan sig.. Det blev ganska tydligt igår kväll/natt.

Cassi hade bestämt med farmor att hon skulle sova hos henne. Och då fick Nellie idén om att sova hos farfar. Så hux flux hade vi bara en tjeja hemma. Till en början tyckte Ida att det var mysigt att ha mamma för sig självt. Jimmy var i skogen så det var bara hon och jag hemma. Vi åt popcorn och myste med Laban. Men när vi skulle sova så hade hon svårt att komma till ro. Jag fick ligga i Nellies säng (under Ida), dvs i samma rum. Och inte förrän då somnade hon efter en stund. På natten hade hon tydligen vaknat och ropat på mig, men jag hade inte hört så Jimmy hämtade henne. Hon sa då att hon inte ville ligga själv. Jag tror det var för tyst och inte som det brukar.. Kan det vara så att hon saknade sin systrar och att hon kände att det inte var som det borde vara? Och då inte heller kom till ro ordentligt? Eller är det bara något jag fått för mig? Jag tror i alla fall på det första.
Även om de bråkar och kivas mycket, så tror jag de älskar varandra och alltid kommer finnas där för varandra.

Men jag måste säga, att semester med dessa tre tjejor inte alltid är semester.. Nu börjar dem vara sjukt rastlösa och nästan lite trötta på att vara hemma. De har oxå blivit experter på att driva en till vansinne. Man måste försöka sysselsätta dem varje dag. Och det börjar ta slut på idéer hos mamma & pappa.

Men imorgon ska vi försöka få till en heldag med familjemyyys. Och även jag längtar efter den. Kanske till o med mer än vad tjejorna gör..

Nä nu blir det sängen, ska ju upp tidigt för att packa picknickkorgen och braohaväskan.

//s

Av Karedo - 14 augusti 2013 00:27

Det här med potatis! Antingen är potatis jättebra, ät så mycket du vill typ.. Eller så är potatis livsfarligt, du ska inte ens titta på en potatis.. Samma med grönsaker (vissa) och frukt, antingen jättebra eller livsfarliga. Sen har vi detta med lightprodukter, det bättre alternativet om du inte kan undvika/avvara tex grädde, mjölk och ost osv. Men i det andra fallet det sämsta du kan välja då ju fetare är desto bättre.

Jag har ju lovat mig själv att inte äta efter någon diet. Och det är nog tur, den ena säger en sak och den andra säger precis tvärtom. Så vilken är den "rätta" eller den bästa dieten? Det finns en sak som de verkar vara överens om, och det är att godis, snacks och läsk är saker du ska undvika helt. Och det köper jag rakt av.

Jag vill ju få det till att grönsaker, frukt och ordentlig mat är det bästa. Och vill gärna göra tex grytor med 40% grädde i. Men det går ju inte ihop om man tänker på dessa dieter jag haft/har i tanken. Eller?

Så hur gör jag? Äter som jag vill fast undviker godis, snask och läsk. Eller? Fast jag vill ju inte hålla på att väga, läsa innehållsförteckningar och skippa vissa saker helt.

Varje kväll innan jag ska sova planerar jag kommande dag. Dvs vad jag ska äta och inte äta, hur mycket jag ska motionera. Än har jag inte lyckats att göra som jag tänkt en hel dag. Orken är slut redan innan jag kliver upp ur sängen.

Här om dagen började min dag tex med ett glas pepsi till frukost, och det är ju så fel.. En annan dag avslutades med en bananglass (min favorit ni vet) runt 23:00, oxå helt fel...
Jag VET att det är fel och att det hänger på mig själv, men jag kan bara inte ändra på mig. Och jag VET att det inte är synd om mig. Men det är bara sjukt jobbigt att vilja en sak och sen göra en annan.

Jag har inget som motiverar mig, inget alls faktiskt.. Om någon kan komma på något jag kan ha som motivation så säg det direkt. Och Att tex köpa kläder efter ett visst antal kilon ner, funkar INTE! Då jag hatar att pröva kläder, som i alla fall inte passar min kropp ur många kilon jag än går ner.
Jag behöver ha något som driver mig! Jag behöver vilja ha något så mycket att det väger tyngre än tex godis och läsk. Jag behöver ha något som får mig att börja med någon form av motion.

Och hur ska jag motionera? Skittråkigt att få samma runda varje dag, släpandes på Ticko. Okej att gå i skogen funkar, då vaknar både jag och Ticko till liv. Men då blir tiden ett problem, när ska det hinnas med? Tiden är i och för sig alltid ett problem. Jag har aldrig tid, det är alltid något som gör att jag inte kommer i väg. Det skulle vara om jag går upp sjukt tidigt på morgonen och tränar då. Helst skulle jag vilja träna på gym, gärna där man kan få hjälp utan att skämmas över hur man ser ut och över hur lite man kan. Men då är både tiden och det ekonomiska ett problem.
Jag simmade ju förut, det är oxå något jag verkligen vill börja med igen. Vet inte om man kan räkna det som träning, men det var något jag mådde så bra av. Och jag saknar det verkligen. Men samma där, när ska jag få in det? Jag simmar ju helst på morgonen tidigt, då det är lite folk. (Undrar om jag är folkskygg?) Och det är ju inte heller gratis precis :( Tyvärr!

Nä nu ska morgondagen planeras och jag är lite trötter..

God natt!

//s

Presentation


En mamma som försöker få vardagen att rulla på, med tre kottar och en man i huset..

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards