Alla inlägg under september 2011

Av Karedo - 21 september 2011 14:51

Detta är kärlek för mig..




Det är många som väntar barn nu. Någon har bara dryga veckan kvar, andra har nyss berättat.. Och så finns dem som nyss fått barn..

Detta är något jag aldrig kommer få uppleva igen.. Men att välja mellan att kunna få barn, må dåligt större delen av ens tillvaro pga ens livmoder, och kanske mista livet om man väljer att föda ett barn till. Eller att finnas där för tjejorna man redan har.. Så var det inget svårt beslut, och jag ångrar mig inte...


Ingen kan säga att jag gjorde fel, det är min kropp och mitt liv. Sen om du har några åsikter om det, så skiter jag i det. Ingen mer än jag (och mina närmaste) vet vad jag har gått igenom..


Ha det bäst. Kram Sofi



Av Karedo - 20 september 2011 09:45



 


Är så glad för att min kompis är så lycklig.. Hon har äntligen fått en lägenhet! Nu kommer hon få sitt eget kryp in och sin fasta punkt att utgå ifrån.. Det kommer bli så mycket enklare nu.. Hon är så stark som fixar det här.. Men jag finns här för dig, om orken skulle ta slut.. Det hoppas jag att du vet!


Idag händer det ingenting.. Jag tråkar på här hemma, fixar och trixar som nellie skulle ha sagt =)

Kan väl göra en uppdatering bara för att..


Jimmy: Han räknar dagar.. Snart börjar jakten och allt blir som det ska =)


Cassandra: Hon har blivit så lång över sommaren att inga byxor passar längre..

Hon har fått börja i "skolan", hon går nu tillsammans med 6årsgruppen och har jumpa en gång i veckan. Hon har sina bra dagar och hon har sina mindre bra dagar. Tror hon vill ha mer uppmärksamhet, men tyvärr är det svårt att räcka till som förälder ibland =( trotsen är nog ett rop på det. Vi försöker att ha mer egentid med henne och hoppas det ska hjälpa. 

5års kontrollen, 2011-09-14:

Längd: 110cm

Vikt: 19,3kg

OK-stämpel på rumpan =)


Nellie: Har fortfarande inte kommit ur sin pip och gnäll period =( Nattningen och själva sovdelen funkar bättre. Hon vaknar fortfarande på natten, men oftast bara en gång och då kommer hon in till oss. men vi kämpar på!

Hon pratar massor och leker gärna med barbie tillsammans med Cassi och Ida.

Hon har oxå dragit iväg på längden och blivit en stor tjeja.

3årskontrollen, 2011-09-14:

Längd: 95cm

Vikt: 14kg

OK-stämpel på rumpan =)

 

Ida: Här har vi någon som verkligen har börjat att prata, och det hela tiden!

Borta är våran knubbiga bebis, istället har vi fått en lång och stor tjeja som börjar se ut som sig själv =) Det är mycket "kan själv"..

2årskoll, 2011-09-14:

Längd: 86,5cm

Vikt:12,2kg

OK-stämpel på rumpan =)

 

 

Ha det bäst. Kram Sofi

 


Av Karedo - 19 september 2011 10:23



Kan ni gissa vad jga gör nu? Jag sitter i soffan och bloggar =) Jag är så glad över datorn som Jimmy kom hem med..

 Ibland kan även han förvåna en =) Frågan är bara vad jag ska överraska honom med nu, när han fyller menar jag. Det måste ju vara något superbra.. Hjälp mig komma på något nu!


Trodde att min handled/tumme skulle bli bättre efter sprutan.. Men så fel av mig!

Hoppas att dessa dagar jag ska vara hemma hjäper, annars vet jag inte vad som händer. Operation? Längre sjukskrivning? Är så trött på att inte vara 100% ok. Känns som om det var länge sedan nu..

Jag oroar mig så för vad folk ska tro, eftersom det typ inte syns något på mig så känns det som om de inte tror på mig.. Att de tror att jag liksom hittar på..

Först var det ju min livmoder som skulle bort, och så blev det som det blev.. Och det syndes ju inte direkt.. Sen var det njurstenen, syndes ju inte heller och nu detta, och det syns ju inte heller..


Nej nu får jag slita mig från soffan, så inte hela dagen försvinner..


Ha det bäst. Kram Sofi

 


 

Av Karedo - 16 september 2011 21:51

  


När Nellie såg sin älskade SkuttSnutt började hon först skratta, för att sen börja gråta och tycka synd om SkuttSnutten. Hon satt sen med tårar i ögonen när jag sydde fast huvudet, med den rosa tråden hon själv hade valt. Hon fick sen välja ett plåster som SkuttSnutt skulle få. Hon följde allt mycket noga och satte sen på plåstret själv. Och nu sover hon med sin lagade och älskade Snutt.


SkuttSnutten är lagad och omplåstrad.. 2011-09-16



Det var en mkt glad Nellie som kramade om sin snutt sen.. 2011-09-16


Dröm sött.. /Mamma Sofi och Nellie

Av Karedo - 16 september 2011 07:54


  


Så var man sjukskriven igen.. Vad ska alla tro, och vad ska jobbet tro? Igår fick jag en tid på vårdcentralen, för att få en kortisonspryta i handleden/tummen. En dag fick jag vänta, så ibland händer det, trodde jag skulle få vänta längre än så.

Men nu får jag inte jobba på en vecka, och inte använda handen i onödan. Jag ska VILA, hur nu det ska gå med allt som behöver göras.. Sen får vi se, blir det inte bättre nu så blir det operation för mig =( Så nu hoppas vi på en stor förbättring..



Min nya, stora, och fina torktummlare funkar kanon om jag inte skrivit det. Så nu kanske det kan bli lite mindre tvätt som ligger och väntar på sin tur att tvättas. För som det varit innan så har man tvättat en maskin, och kastat ner två maskiner ny smutstvätt i samma veva..



Igår när jag skulle lägga mig, hittade jag Nellan i sängen, och till min förskräckelse, en trasig SkuttSnutt. ni som har hängt med tidigare vet ju att Nellan har sin älskade SkuttSnutt. Hon tappade ju sin absoluta favorit förra sommaren och hon var ju otröstlig i dryga två veckor. För även om hon har typ nio (ja jag har köpt och fått ett gäng, då det inte tillverkas längre har jag fått leta på tradera och familjeliv och andra säljsidor.) till av samma SkuttSnutt, så var det ingen som funkade. Hon provgosade nog alla hundra gånger, och en dag så bestämde hon sig att denna dög. Och nu har altså denna SkuttSnutt tappat huvudet =( Och jag antar att det inte är någon annan som duger denna gång heller.

Så jag tänkte hon skulle få hjälpa mig att laga den i eftermiddag, för det måste ju gå,  eller? Och sen kanske sätta på ett plåster. För som alla vet så fixar plåster allt.


Älskade SkuttSnutten har tappat huvudet =( 2011-09-15



Nu ska jag sätta mig i soffan och göra nada ett tag. sen ska jag göra ingenting bara för att jag ska orka göra absolut ingenting sen innan jag ska hämta tjejorna på dagis. I morse gick dem hela vägen till dagis, och faktiskt så gnälldes det ingenting. Så nu, om vädret tillåter, går vi till dagis när tiden finns =) De är så söta när det går där och deras fina rosa ryggsäckar guppar på ryggen.. 

 

Mammas     gör mig stolt!

Älskar er så det gör ont!



Sen kommer kusin Daniel hit med sin familj och då ska vi grilla och ha lite fredagsmys.. Stöket här hemma får dom blunda för, hemma hos oss ser det ut så

här och det bara är så =)

 

Ha det bäst. Kram Sofi

Av Karedo - 13 september 2011 09:42

  


Idag är det dags.. Ska till den underbara (not) tandläkaren och laga ett hål. Varför är det inte som när man var liten, då var det ju kul att gå dit.. Då hade jag i och för sig inga hål och man fick välja något fint hur belöningslådan.


Och inte nog med det, efter det sen så ska jag jobba =(

Kan nog nog bli en grann syn.. Hela munnen bedövad, sluddrar när jag ska prata, och dregglar.. Tror inte det är någon som vill handla av mig då.. Eller vad tror ni?


Nä detta duger inte! Dags att sätta fart.. Ska hinna rensa lite svamp innan jag ska in till stan och luncha med min man =)


Lite svamp som ska rensas..


Ha det bäst. Kram Sofi



Av Karedo - 12 september 2011 11:50

För ett år sedan var vi på kolmården denna dag..


Ida och Cassi väntar på att alla ska bli klara..

 

Nellie vill oxå vara med på ett hörn.. 


Linslusen Ida..

 

Stora tjejen är förväntansfull, snart åker vi..

 

Mamma och Ida tittar på djuren i barnens lantgård..

 

Cassi har hittat en kompis..

 

Nellie härmar en apa hon just sett..

 

Pappa fastnade oxå på en bild..

 

  

  

Ida vill inte sova!

  

Vi såg elefanter..

 

Nellie tyckte elefanterna var lite läskiga, så hon var tvungen att ha lite koll..  



Det var våran dag 2010-09-12


Ha det bäst. Kram Sofi

Av Karedo - 10 september 2011 14:33

......varit duktig då får man äta godis mitt på dagen, och innan lunch..


Nellie, Ida och Cassandra mumsar gottis i soffan.. 2011-09-10


Tjejorna var duktiga och hjälpte mig att städa här hemma. Alla leksaker plockade dem upp. Och Cassi städade hallen helt själv, skorna står nu så snyggt i skohyllan.


Jag mut... jag menar lovade dem en överraskning om de var duktiga och hjälpte mig att plocka undan så jag kunde dammsuga. Överraskningen var några Ahlgrens bilar storlek mini och några fruxogodisar oxå dem storlek mini. Och ni ser ju hur uppskattade de var =)

 

Så ibland får man äta godis mitt på dagen och innan lunch..

 

Kan tillägga att lunchen åts upp den oxå, med pannkakor kan det inte bli fel.. Och idag fanns det några med choklad i, det tyckte i alla fall mamma var mycket mumsigt =)

 

Ha det bäst. Kram Sofi

Presentation


En mamma som försöker få vardagen att rulla på, med tre kottar och en man i huset..

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Besöksstatistik

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards